Jukac a Kukac

2014.06.13. 23:00

Kukac 1 éves, született 2013. 06. 14. 05:58 (kórházi óra szerint 05:53)

Jukundusz Maximus munkanéven indult, végül Jukac a Kukacból maradt a Kukac. J

Nem részletezem ki a terhességet és a szülést, jó volt mind a kettő. Inkább minden hónapunkról írok pár sort. J

UH Kukac.2.jpg

 Első hónap. Hazamentünk a Kukac még jó sokáig sárga volt. Emiatt és a ferdevágású szemei miatt erős gyanúba keveredtem a kínai postással, de sikerült kimagyarázni. Többre nem igen emlékszem. Kukac evett, aludt, én etettem és aludtam. Ja, meg izzadtam, mint a ló és ríttam a hormonoktól.

 Második hónap. Felmerült bennem a kétely, hogy nem is vagyok olyan jópofa szuperanyu. Bár önfeláldozásom csúcspontján kettesben aludtunk a Kukaccal, lassanként leesett két dolog.

- A Kukac alvását marhamód zavarom a forgolódásommal

- A Kukac nem tud háton aludni.

 Harmadik hónap. Kukacról kiderült, hogy bal oldalra kissé csálé a lelkem, Dévény tornára jártunk vele és otthon is tornáztattuk. Nem volt könnyű, de sportos Kukacnak ugye semmi se nehéz. :D Alvásprobléma megoldódott, Kukac átalussza az éjszakákat, az élet csodaszép. Kukac megduplázta a születési súlyát. :O

 Negyedik hónap. Csípőszűrésen elrendelik a terpeszpelenkát, hordja, de nem nagy kedvvel. A napok rohannak, evés, játék alvás, torna, nem sok izgulat.

 Ötödik hónap. Elkezd forogni, végül sikerül négykézlábra állnia, mindenki teljes sokkban. Család tüszős mandulagyulladásban fetrengett, Kukac meg ugrált a hulláinkon.

Hatodik hónap: ül és lassanként feláll. Nem kell Dévényezni tovább, kibújt az alsó két foga. Élete első karácsonya, a fények tetszettek neki, de a hótól félt. Kukac megháromszorozta a súlyát. :D

Hetedik hónap: Új év, új remények. Kukac esik, kel, mindenhol felé akar állni, aztán mindenhol el is akar esni és sikerül. Totális agyfasz, idegbaj, aggódás.

Nyolcadik hónap: Kukac megunta az esést és óvatosba váltott, szerencsére mindezt még azelőtt, hogy infarktusban elhunytunk volna.

Kilencedik hónap: Baromira elég már a télből, ami nem is volt. Kukac mindent rág, rág és rág. Ezen felül borogat, a macskakaját, a macskát (meg is akarja nyalni) amit csak ér. Mászva rodeózik fel alá.

Tízedik hónap. Rágás előtt és után pakol, mindent ki. A szakirományok szerint a babák ebben a korban imádnak kipakolni és vissza. Kukac csak kipakolni szeret és csak olyan helyekről, ahonnan tudja, hogy szigorúan tilos. Kukac élete első strandolásán is részt vett Egerben.

Tizenegyedik hónap: Majdnem nyár van, Kukac a díszparaszt nem hajlandó a fűhöz semmilyen testrésszel hozzáérni. 8 fogával lerágja rólunk a házat, levadássza az összes döglött vagy döglődő rovart, bogarat, elfogyasztás céljából. Bár mindenhol azt írják a babák tudják mi a legjobb táplálék nekik nem hagyjuk. Labdázik, jön-megy, pörög és már áll, így hepi minden.

Tizenkettedik hónap: Kukac úgy döntött vége az óvatos duhaj létnek, övé a világ és megindul. Járási technikáját látva az össze masszív alkoholista kalapot emelne neki.

Galériában látható a Kukac érése

Még ma is rá tudok csodálkozni, hogy van itt egy gyerkőc, aki az én kisfiam. Nagyon nagy vállalás volt, ma már látom, örök kapocs összeköt minket és csak remélni tudom, hogy méltók leszünk mindketten és nem fog ez a kapocs eltörni vagy egy nehéz hurcolni való kellemetlen teherré válni.

Jó év volt ez.

Szívesen újrajátszanám.

9.jpg

Szerző: FuBu

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://minden-kep.blog.hu/api/trackback/id/tr746300359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elendil 2014.06.15. 20:56:57

Boldog szülinapot, Kukac! :D
süti beállítások módosítása